Zola: Balotelli se mora naučiti kontrolisati

Zola: Balotelli se mora naučiti kontrolisati

O Mariju Balotelliju se piše svaki dan, ali uglavnom zbog njegovih ispada. Gianfranco Zola, legenda Chelseaja, kaže da kontraverzni Talijan može postati veliki igrač ako se nauči kontorolisati.

Balotelli pravi ispade iz dana u dan. Posljednja glupost koju je napravio koštala je Manchester City osmine finala Evropske lige. Dobio je crveni karton zbog neopreznog starta protiv Dinamo Kijeva.

"Može biti dobar onoliko koliko želi. Sve je na svom mjestu osim discipline. Vješt je i jak igrač, samo se treba naučiti kontrolirati, to je važno u postizanju rezultata", rekao je Zola za Dily Mail, dodavši:

"Svi najveći igrači koje sam vidio tokom moje karijere imali su talenta, ali također imali su i jaku samokontrolu koja ih je učinila da postanu ključni igrači. Mislim da Marijo zna da mora naučiti koristiti strast za nogometom na pravi način".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije