Zola napustio Watford

Zola napustio Watford

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Gianfranco Zola raskinuo je saradnju s engleskim drugoligašem Watfordom.

Chelseajeva legenda i bivši menadžer West Hama odlučio je podnijeti ostavku nakon domaćg poraza od Sheffield Wednesdaya u subotu. Bio je to peti ligaški poraz Watforda i Zola je odlučio da napusti klub.

"Pišem ovo teška srca i nakon puno razmatranja: podnio sam ostavku na mjesto trenera Watforda", saopštio je Zola navijačima putem službene stranice kluba.

"Prije svega, ova odluka nije brzo napravljena. Spomenuo sam poslije utakmice u subotu da želim preko noći razmišljati o stvarima i to je ono što sam uradio. Odlučio sam se za ovaj potez jer mi je Watford na prvom mjestu. Osjećam da je to u najboljem interesu momčadi. Nadam se da će neko drugi donijeti uspjeh kojem se svi nadamo i toliko naporno radimo za to".

Watford je trinaesti na tabei sa 25 bodova iz 20 kola, a klub nije slavio u posljednjih devet kola. Zadnji put su pobijedili Huddersfield u gostima početkom oktobra. Od tada su skupili svega četiir boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti