Zola nestrpljivo očekuje oporavak Colea

West Ham

Zola nestrpljivo očekuje oporavak Colea

Edmir Škorić

Gianfranco Zola, trener engleskog West Hama, s nestrpljenjem očekuje oporavak svog ponajboljeg igrača i strijelca Carlton Colea.

Engleski reprezentativac postigao je sedam golova u dresu West Hama ove sezone, prije nego li se povrijedio. No, krajem ovog mjeseca Carlton Cole trebao bi biti potpuno spreman.

"Njegov oporavak je bitan. Cole je tako važan igrač, ne samo u pogledu golova, već i svega ostalog u našoj momčadi. Njegov povratak bit će veliki poticaj za ostale naše igrače", kazao je Zola za Sky Sports.

"Govori se kako će biti spreman na kraju ovog mjeseca. Mi ne želimo stavljati pritisak na njega. Želja nam je da se vrati spreman i da bude u formu čitavu sezonu i, nadam se, za Svjetsko prvenstvo."

Upravo Cole je među nekoliko igrača Čekićara koji se često vežu za druge klubove, a kako je londonski  klub financijski nestabilan te u dnu Premiershipa, ne bi bilo čudno da ga ugledamo u dresu nekog drugog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti