Zola: Onaj Argentinac, iz Barcelone, ne čini se loš

Italijan u šaljivom tonu

Zola: Onaj Argentinac, iz Barcelone, ne čini se loš

Edmir Škorić

Gianfranco Zola, bivši nogometaš Chelesaja, govorio je o igri njegovog bivšeg kluba te Barcelone uoči važnog uzvrata polufinala Lige prvaka na Nou Campu.

Zola je prvenstveno kazao kako Chelsea želi igrati poput Barcelone, ali da u klub nije imao dovoljno strpljenja za Andre Villas-Boasa. Portugalac je smijenjen u martu ove godine, samo devet mjeseci nakon što je doveden iz Porta za 15 miliona eura.

"Mislim da Chelsea želi još mijenjati svoj stil igre. Svima odgovara Barcelonin nogomet. Međutim, nisu imali strpljenja sa Villas-Boasom, odnosno sa rezultatima, koji nisu ispočetka bili onakvi kakvi su se očekivali", kazao je Zola.

Momčad iz zapadnog Londona povezana je sa Pepom Guardiolom, trenerom Barce kojeg ugovor veže još do kraja sezone.

"Guardiola je okupio pobjedničku momčad koja igra božanstveni nogomet. Ova Barcina momčad je dobra za nogomet".

U šaljivom je tonu Italijan ipak nekoga iz katalonske momčadi posebno istaknuo: "Postoji igrač koji me fascinira. Nizak je, igra lijevom nogom, Argentinac i mislim da igra za Barcu. Čini se da on nije loš", kroz šalu je Zola poručio novinarima, dodavši još:

"No, na stranu Messi, ja bih Sebastiana Giovinca, Giuseppea Rossija, Davida Silvu, Mesuta Oezila, Waynea Rooneyja i Juana Matu".

Zola je odigrao 35 utakmica za Italiju, a sedam sezona proveo je igrajući za Chelsea, od čijeg se dresa oprostio 2003. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.