Zola više nije trener West Hama

Čekićari u potrazi za novim "coachom"

Zola više nije trener West Hama

Edmir Škorić

Čelnici engleskog West Ham Uniteda otpustili su talijanskog stručnjaka Ginafranco Zolu, a kao mogući nasljednici spominju se Mark Hughes, Martin Jol te Slaven Bilić.

West Ham je sezonu završio na dnu sa svega 35 bodova, jedina sreća za Čekićare sigurno je loša igra Portsmoutha, Hull Citgyja i Burnelya, koji su zauzeli posljednje tri pozicije. Čekićari, dakle, ostaju u ligi, no čelništvo kluba razočarano je rezultatima, pa su danas odlučili smijeniti Gianfranco Zolu.

"West Ham United potvrđuje prekid ugovora sa Gianfrancom Zolom. Oba direktora mu se zahvaljuju za njegov doprinos i želimo mu sve najbolje u budućnosti. Klub će se od danas krenuti u potragu za novim trenerom", saopšteno je sa Upton Parka.

Kao mogući nasljednici spominju se hrvatski selektor Slaven Bilić, potom Martin Jol, trener Portsmoutha Mark Hughes...

Zola na klupi West Hama nije proveo ni punih 12 mjeseci, a njegova posljednja utakmica na klupi tog kluba bila je prošlog vikenda, kada je West Ham na svom terenu remizirao sa Manchester Cityjem (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije