Zolj: Euforija nam nakon jedne pobjede nije potrebna

Igrači sa klupe dali poseban ton

Zolj: Euforija nam nakon jedne pobjede nije potrebna

Očekivano je Velež pred svojim navijačima upisao trijumf na otvaranju nove sezone. Slavija se pokazala kao neugodan protivnik, a bod su igrači iz Istočnog Sarajeva ispustili deset minuta pred kraj, kada je nakon odlične akcije Amira Zolja i Bojana Letića pogodio Sabahudin Jusufbašić.

Nakon utakmice Ibro Rahimić istakao je kako je izmjenama podigao ritam igre što se Veležu u rezultatskom smislu isplatilo. Amir Zolj ušao je na poziciju stopera i svoj dio posla odradio bez najmanje greške. Pri tome je još uspio začeti akciju iz koje se izrodio pobjedonosni pogodak.

“Ušao sam u momentu kada se utakmica lomila i kada je pritisak na igrače postajao sve veći. Bilo je 1:1, niko nije bio zadovoljan tim rezultatom. Dobro je zbog samopouzdanja što smo novu sezonu otvorili trijumfom,” kaže Zolj, te dodaje:

“Slavija je kvalitetna ekipa koja će mnogima u novoj sezoni biti tvrd orah. Nama euforija nakon jednog trijumfa nije potrebna. Tek je krenulo prvenstvo, idemo od utakmice do utakmice, sada mislimo samo o Širokom Brijegu.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.