Zolj: Gradinu ozbiljno shvatiti kao Čelik i Rudar

Povratnik u velikoj formi

Zolj: Gradinu ozbiljno shvatiti kao Čelik i Rudar

Povratnik Amir Zolj predstavlja pravo osvježenje u timu Veleža. Svestrani fudbaler kojemu najviše odgovara ofanzivna uloga, u Prijedoru je odigrao sjajnu utakmicu i to na mjestu stopera. 

Velež je ostvario izuzetno važan trijumf koji je propisno razveselio Zolja kao i ostale saigrače.

"Nama malo treba da budemo sretni i zadovoljni. Nezaboravne trenutke doživjeli smo po povratku u Mostar. Navijači su nam priredili lijep doček na trgu Musala", kaže Zolj.

Ibro Rahimić je iznenadio sa postavkom u kojoj je Merzić dobio ulogu libera, a Zolj sa Kazazićem činio stoperski par. Iako zvuči dosta defanzivno Mostarci su uspjeli za poluvrijeme po dosta teškom terenu dva puta peonetirati.

"Teren je bio težak za igru, a mi smo se u takvim uslovima bolje snašli i došli do zaslužene pobjede. Objektivno smo kvalitetniji tim od Rudara. Bodovi iz Prijedora pravu težinu dobit će tek nakon narednog kola kada ćemo, nadam se, savladati i posljednjeplasiranu Gradinu."

Fenjeraš na premierligaškoj tabeli nakon jedanaest uzastopnih poraza uspio je remizirati sa Sarajevom i prirediti najveću senzaciju minulog kola.

"Gradinu trebamo ozbiljno shvatiti kao i Čelik ili Rudar. Namučili su GOŠK, Olimpic, potom iznenadili i Sarajevo. Rasterećeni su i poletni što može biti opasno. Ali ako budemo pravi kao na posljednja dva meča problema neće biti. Siguran sam u novi trijumf kojim bismo uvezali devet bodova i dospjeli u mirnu luku", dodao je Zolj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.