Željo dočekuje Sarajevo

Zolotić: Nemoguće je biti bez motiva u derbiju

Nakon teškog poraza u Mostaru od Veleža, nogometaši Željezničara ovog vikenda dočekuju Sarajevo u derbiju 29. kola BHT Premijer lige BiH. 

"Očekuje nas vrlo teška utakmica, derbi kao derbi. Teren je jako težak, ali mi uviejk idemo na pobjedu i nadam se da ćemo i u ovoj utakmici slaviti i tako se malo izdići nakon poraza u Vrapčićima. Bila nam je to bitna utakmica, ali Bože moj, fudbal je takav", rekao je veznjak Plavih Nermin Zolotić.

Hoće li biti motiva?

"Malo je glupo pričati hoće li igrači imati motiva. Derbi je derbi, i igrač koji ne može da pronađe motiv u takvoj utakmici, onda ne treba ni da igra", dodao je Zolotić.

"U svakoj utakmici dajem sve od sebe. Nadam se da ću i ovaj put pružiti dobru partiju i da ćemo pobijediti. Ne smijemo izgubiti, a mislim da ćemo obezbijediti nastup u Evropi", istakao je on na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.