Povratnik u sastav Željezničara

Zolotić: Olimpic bolje igra u gostima nego kod kuće

Nakon više od pet mjeseci od teškog loma noge mladi reprezentativac BiH i veznjak željezničara Nermin Zolotić, ponovo je osjetio travnjak stadiona Grbavica u duelu sa Leotarom, kada je ušao u drugom poluvremenu.

U derbi susretu proteklog kola u kojem je Željezničar remizirao na teškom gostovanju sa Čelikom Dino Đurbuzović ga nije uvodio u igru, ali svakako da bi mladi fudbaler nove minute mogao upisati u susretu protiv Olimpica ovoga vikenda.

"Predivan je osjećaj, isto kao prvi put kada sam debitovao za Želju. Dočekao sam taj trenutak  da se ponovo vratim, osjećam se fenomenalno", kazao je Zolotić, te se osvrnuo na aktuelnu formu i partije njega i njegovih saigrača:

"Sigurno je da idemo nekom uzlaznom putanjom i da se naša forma diže, a vidjeti ćemo, mi se nadamo najboljem. Nadamo se dobrom terenu, dobroj podršci navijača i nadamo se da ćemo pobijediti i da će rezultat na kraju biti u našu korist".

Mladi reprezentativac upoznat je sa kvalitetom ekipe koja će u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige gostovati na Grbavici.

"Oni su vrlo neugodna ekipa, bolje igraju u gostima neko kod kuće. Mi se nadamo da nećemo primiti gol, a siguran sam da ćemo dati", kazao je fudbaler koji će prvo pravo pojačanje za sastav aktuelnog šampiona onoga trenutka kada bude spreman za svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O eventualnom nastupu ili minutaži u maldom gradskom derbiju sa Vukovima popularni Zola je kratko rekao:

"To je na šefu da odluči".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.