Zolotić: Sretan sam zbog prvijenca u pravo vrijeme
Foto: fkzeljeznicar.ba

Prvi gol u dresu Želje

Zolotić: Sretan sam zbog prvijenca u pravo vrijeme

Prije skoro tačno godinu dana mladi fudbaler Željezničara Nermin Zolotić doživio je tešku povredu, kada mu je 10. aprila 2013. godine Hrvoje Milićević u duelu Želje i Zrinjskog na Grbavici slomio nogu.

Dugo je trajala oporavak mladog reprezentativca, nisu ni u redovima aktuelnog šampiona svoju perjanicu željeli izlagati teškim uslovima kakvi vladaju na bh. terenima. Đurbuzović je polako i postepeno povećavao minutažu sjajnom veznom fudbaleru tima sa Grbavice, a za svoje strpljenje nagradu su i Zolotići Đurbuzović "unovčili" u jučerašnjem susretu protiv Olimpica.

U 49. minuti susreta na stadionu Otoka, 367 dana nakon teškog loma noge, Zolotić je odličnim udarcem sa nekih 19 metara pogodio mrežu Hamzića i doveo sarajevske Plave u prednost od 2:1.

"Svakako da sam sretan zbog činjenice da sam postigao prvijenac u dresu voljenog kluba. Mislim da je stigao u pravo vrijeme, skoro da se desilo na godišnjicu teške povrede koju sam doživio, pa sam posebno sretan zbog cijelog tog teškog perioda koji je iza mene. Mislim da to i dokazujem svojim sve boljim igrama u posljednje vrijeme", rekao je mladi reprezentativac BiH, te se osvrnuo na preostali dio šampionata:

"Teško je ne biti zadovoljan utakmicom koju pobijedite sa 4:1, a bili ste u zaostatku od jednog gola. Cijela ekipa je odigrala borbeno, fajterski, i kada igramo tako rezultat ne može izostati. Do kraja prvenstva moramo samo gledati sebe, biti fokusirani na svoje igre. Svakako da nam neće biti lako, ali dati ćemo sve od sebe da titula ostane na Grbavici".

Željezničar do kraja BH Telecom Premijer lige ima nešto lakši raspored od lidera Zrinjskog, koji gostuje na Otoci i u Vrapčićima, dok Plavi igraju gradski derbi sa Sarajevom na svojoj Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idealno za nas bi bilo da se pitanje šampiona riješi prije derbija, to je neki idealni razvoj situacije po nas. Ipak, treba znati da samo maksimalnim zalaganjem u svakom meču titula može ostati na Grbavici. Jučer se vidjelo da na Otoci nije lako igrati, a Zrinjski tek treba da gostuje Olimpicu", istakao je na kraju razgovora za SportSport.ba mladi reprezentativac BiH i veznjak Željezničara Nermin Zolotić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.