Zoran Kokot odlazi u Kanadu?

Postoji zanimanje dva drugoligaša

Zoran Kokot odlazi u Kanadu?

Fudbaler Slavije Zoran Kokot karijeru bi mogao nastaviti u drugoj ligi Kanade, pišu tamošnji mediji.

Ovaj 29-godišnji napadač će uskoro postati slobodan igrač i u potrazi je za novim angažmanom, a za njegove usluge interesuju se dva kanadska drugoligaša.

Tim povodom je Kokot dao izjavu za jedan kanadski list.

"Volio bih ponovo okušati sreću vani, posebno u Kanadi. Moj ugovor sa Slavijom ističe ove zime i trebao bih promijeniti sredinu. Svi znamo da je situacija u bh. fudbalu loša i da ovdje nema novca, pa je igračima prioritet odlazak u inostranstvo".

Kokot je već nastupao u Kanadi i to za tim po imenu Serbian White Eagles.

"Imam nezaboravna iskustva iz Kanade. Sjećam se Marca Dos Santosa kojeg sam upoznao kada sam bio na petodnevnoj probi u Montrealu. Riječ je o sjajnom treneru i čovjeku", rekao je Kokot.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo je Dos Santos sadašnji trener Ottawa Furyja, a to je jedan od dva kluba koji se zanimaju za fudbalera Slavije. Drugi tim je FC Edmonton.

Kokot je u karijeri nastupao za Slaviju i Olimpic u BiH, a u inostranstvu se okušao igrajući za Serbian White Eagles, Beveren, Mes Sarchesme i Gol Gohar. Također, jednom je dobio poziv u bh. reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.