Zoran Kvržić do kraja sezone na posudbi u Speziji

Potvrđeno pisanje našeg portala

Zoran Kvržić do kraja sezone na posudbi u Speziji

Dino Kurbegović

Povremeni reprezentativac BiH, 26-godišnji ofanzivac Zoran Kvržić svoju karijeru će nastaviti u Italiji.

Nakon sjajnih igara prvo u Osijeku, pa zatim i u dresu Rijeke stigla je ponuda ekipe Spezie, koja se nalazi na četvrtom mjestu Serie B da ovaj krilni napadač karijeru nastavi u dresu ovog kluba.

Kvržić će narednih dana proći medicinske testove, te će u ovom klubu boraviti na posudbi do kraja sezone, s pravom ostanka u klubu ako izbore ulazak u Seriju A.

Kako piše oficijalna stranica Spezie, Kvržić se u dresu Rijeke dokazao nastupima u prvenstvu, Kupu, te Evropskoj ligi, gdje je u 70 nastupa za klub iz Hrvatske postigao 12 golova , te 11 asistencija u svim takmičenjima. Prije Rijeke igrao je za Osijek, gdje je u 79 nastupa postigao sedam golova uz devet asistencija u tri odigrane sezone.

Kvržić ima četiri nastupa za A-selekciju BiH, a nastupio je i u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kada smo poraženi 3:0. od Izraela u Haifi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.