Zoran Milinković novi trener FK Borac!
Foto: MN Press

Smijenjen Vranješ

Zoran Milinković novi trener FK Borac!

Upravni odbor FK Borac odlučio je za novog šefa stručnog štaba imenovati Zorana Milinkovića (49).

To je za SportSport.ba potvrdio i Vico Zeljković, jedan od vodećih ljudi Borca, a Zoran Milinković će kao novi trener biti predstavljen već danas na vanrednoj konferenciji za medije koja je zakazana za 16:00 sati. 

Na kormilu Borca Milinković će zamijeniti Željka Vranješa, čiji učinak od deset osvojenih bodova iz šest utakmica nije u potpunosti zadovoljio čelnike Borca, pa je donesena odluka o promjeni trenera.

"Odlučili smo se za Milinkovića, jer smatramo da je to još jedan korak naprijed u ostvarivanju naših ciljeva. Sa Vranješom smo obavili korektan razgovor i rastali smo se onako kako priliči klubu kao što je Borac. Zadovoljni smo njegovim radom, možda tu fale još dva-tri boda, no u suštini nije loše. Pružila nam se prilika da angažujemo veliko trenersko ime sa ovih prostora i brzo smo reagovali", kazao nam je Zeljković, dodavši:

"Nadamo se da nećemo pogriješiti, te da će Milinković pokazati u Borcu zbog čega je cijenjen na ovim prostorima. Ne odustajemo od naših ciljeva i dolazak Milinkovića je samo korak prema ostvarivanju istih." 

Zeljković je dodao da nije isključeno da Vranješ ostane u Borcu.

"On je da tako kažem naš čovjek i s njim smo se dogovorili da odmori određeni period, pa da onda sjednemo i vidimo šta i kako dalje. Eventualni ostanak u klubu zavisit će od njegovim ambicija i ovim putem mu se želimo zahvaliti za sve što je dosad uradio za klub." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Milinković je dobro poznato ime u Srbiji. Kao trener je u sezoni 2014/2015. osvojio sa Partizanom šampionsku titulu, a u Srbiji je još vodio Obilić, BSK Borču, Srem, Spartak, Vojvodinu, OFK Beograd i Voždovac. Još je radio u Grčkoj (Aris Saloniki) i na Kipru (Anorthosis).

U igračkoj karijeri je nosio dres Borca. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi