Zorc želi da Lewandowski nešto ranije napusti Dortmund

Poljaku ugovor ističe na kraju sezone

Zorc želi da Lewandowski nešto ranije napusti Dortmund

Borussija Dortmund nalazi se u jako nezavidnoj situaciji i mogla bi ostati bez obeštećenja za Poljaka Roberta Lewandowskog. 

Napadaču Borussije ugovor ističe krajem ove sezone, a sada sportski direktor Michael Zorc želi prodati Lewandowskog u januaru kako bi klub zaradio bar nešto novaca od transfera Poljaka. 

Milioneri su željeli zadržati Lewandowskog i privoljeti ga da potpiše novi ugovor, ali u svojoj namjeri nisu uspjeli. Sada kada je postalo jasno da će Poljak napustiti Signal Iduna stadion čelnici Borussije žele da urade sve kako bi Lewandowski otišao u januarskom prelaznom roku. 

Mnogo je klubova koji bi željeli vidjeti Lewandowskog u svojim redovima, ali pitanje je da li će željeti platiti obeštećenje za igrača kojem ugovor ističe za pola godine. Uzmemo li u obzir probleme koje sa klasičnim napadačima imaju Real Madrid, Arsenal i Chelsea onda je sve moguće. Borussija na kraju možda nešto i zaradi od transfera Poljaka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.