Golmanicu Irana optužili da je muško i hitno traže da se provjeri njen spol

FS Jordana podnio zahtjev

Golmanicu Irana optužili da je muško i hitno traže da se provjeri njen spol

Endin Čaušević

Golmanica reprezentacije Irana, Zoreh Koudaei, našla se u centru pažnje fudbalske javnosti širom svijeta nakon što su je optužili da je muško.

Fudbalski savez Jordana odlučio je da kontaktira Fudbalsku federaciju Azije i od njih su hitno zatražili da provjere spol iranske golmanice jer vjeruju da je ona muško.

Zoreh Koudaei se našla u centru pažnje nakon što su Jordan i Iran igrali u kvalifikacijama za Azijski kup prije dva mjeseca, a Iran je na kraju uspio da slavi u ovoj utakmici nakon penala.

Međutim, u Jordanu su bili itekako nezadovoljni nakon ove utakmice, te su smatrali da Iranci varaju jer imaju muškarce u svojoj ženskoj reprezentaciji.

Oni su optužili Zoreh Koudaei da je muško i odlučili su da zatraže hitnu istragu kako bi se utvrdio njen spol.

Predsjednik FS Jordana, Ali Bin Al-Hussein, je potvrdio da su podnijeli zvaničan zahtjev Fudbalskoj federaciji Azije, te je poručio da će nastati veliki skandal ukoliko se ispostavi da je sve to istina, te da je Zoreh Koudaei zaista muško.

Oglasi

Ova priča našla se u centru pažnje fudbalske javnosti, dok Iranci tvrde da iz Jordana bez ikakve potrebe prave skandal i smatraju da to rade samo zbog toga jer im je teško pao poraz.

"Ljekarski tim trenutno radi testiranja svake naše igračice u reprezentaciji kako bi se izbjegli ovakvi problemi i optužbe. Samo ću reći navijačima da se ne brinu. Svu dokumentaciju šaljemo FF Azije jer želimo da se ova priča što prije završi jer gubimo vrijeme na gluposti", rekla je iranska selektorica Maryam Irandoost i dodala.

"Ovekve optužbe su samo izgovor da se ne prihvati poraz protiv naše reprezentaciji. Iz reprezentacije Jordana su tvrdili da su veliki favoriti protiv nas, a kada su izgubili počeli su da izmišljaju nevjerovatne priče. Ne mogu da prihvate poraz i odgovornost za to".

[twitter]https://twitter.com/AliBinAlHussein/status/1459663347851444226[/twitter]

Iz Jordana su u otvorenom pismu koje su poslali na adresu FF Azije poručili da ovo nije prvi put da Iranci imaju ovakve probleme. Oni tvrde da su i ranije imali muškarce u ženskim timovima, a pored toga su kršili i doping pravila.

Fudbalska federacija Azije mora što prije riješiti ovaj problem jer Azijski kup za žene počinje za nekoliko mjeseci i sigurno da je svima u interesu da se otkrije prava istina ovog skandala.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Kad moze Zeljka Cvijanovic biti zena, zasto ne bi mogla i ova?
20 1
epa
NAsa Raza citav svoj zivot se suocavala sa ovim istim problemom...
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi