Zovko: Žrijeb je mogao biti puno teži

Branitelj u osmini finala Kupa BiH protiv Rudara iz Kaknja

Zovko: Žrijeb je mogao biti puno teži

Zrijeb osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine za Branitelj je bio, možemo slobodno reći, gotovo idealan. Mostarska ekipa igrat će protiv Rudara iz Kaknja.

Rudar i Branitelj nedavno su se sastali u okviru Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj su Kakanjci slavili sa 2:0. Pero Zovko, mladi veznjak Branitelja ističe kako to nije nikakvo mjerilo.

"S obzirom da je osmina finala Kup BiH zadovoljni smo protivnikom. Mogao je biti puno teži žrijeb. Sa Rudarom smo se već sastali u Prvoj ligi FBiH gdje su nas pobijedili sa 2:0, ali to nije nikakvo mjerilo. Nadamo se i idemo na prolaz u četvrtfinale Kup BiH", rekao je Zovko za SportSport.ba.

"Da li je prednost to što igramo prvu utakmicu u gostima i ne znam baš. Bez obzira gdje se igra prva utakmica idemo na što bolji rezultat. Moramo se potruditi kako bi kući lakše igrali, jer nije lako stizati rezultat", dodao je mladi veznjak mostarske ekipe.

Zovko je ponikao u redovima Zrinjskog. Prošlu sezonu boravio je u Branitelju na posudbi, a nakon što mu je istekao ugovor sa Plemićima, potpisao je ugovor sa mostarskom ekipom iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

"U Zirinjskom sam odrastao i prošao omladinsku školu. Mislim i nadam se da će proći u četvrtinu finala. Uz dobru atmosferu mislim da neće biti problema za prolazak dalje", dodao je Zovko za kraj razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti