Juniori i kadeti saznali rivale u kvalifikacijama za EP
Foto - NSBiH

Borba za elitni krug

Juniori i kadeti saznali rivale u kvalifikacijama za EP

M. Šljivak

Juniorska i kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznale su rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

U-19 selekcija, koju sa klupe predvodi Slaven Musa, igrat će u grupi 6, a za protivnike će imati selekcije Irske, Bugarske i Crne Gore.

Po dvije najbolje selekcije iz grupe ostvarit će plasman u Elitnu rundu, a kvalifikacioni turniri su na rasporedu od 30. avgusta do 7. septembra, od 4. do 12. oktobra, te od 8. do 16. novembra 2021. godine.

U-17 reprezentacija je sa druge strane u grupi 7, a za protivnike će imati selekcije Švicarske, Finske i Gribraltara.

Kvalifikacioni turniri će biti održani u periodu između 1. jula i 16. novembra 2021. godine, a dvije najbolje ekipe i četiri najbolje trećeplasirane idu u Elitnu rundu.

Početkom naredne godine bit će određeni domaćini kvalifikacionih turnira.

Top Komentari

sport1
Povoljne grupe 100%. Sportski pozdrav
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi