Zrilić napustio Borac, odlazi i predsjednik Ilić

Banjalučki klub tone sve dublje

Zrilić napustio Borac, odlazi i predsjednik Ilić

Robert Zrilić, dosadašnji direktor FK Borac, podnio je neopozivu ostavku na toj poziciji. 

Klub iz Platonove nalazi se u izuzetnoj teškoj situaciji, a sljedeći u nizu koji je odlučio "dignuti sidro" i napustiti Borac je Robert Zrilić. On je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je bio usamljen u odbrani kluba. 

"Donio sam tu odluku iz nekoliko razloga. Podneseno je više krivičnih prijava od ljudi koje sam spriječio da naprave neke enormne dugove protiv Borca, pa sam poslije vidio da oni ustvari i nisu toliki. Usamljen sam u odbrani Borca, mada su tu i dalje navijači i pojedini članovi uprave", kazao je Zrilić.

Unatoč brojnim problemima Robert Zrilić ne gubi nadu da Borac može očuvati premijerligaški status. 

"Teoretske šanse ima, samo što se organizacione stvari moraju drugačije posložiti. Vapimo za organizacionim transformacijama, nema razumijevanja iz gradskih struktura. Ovako ne ide više", poručio je sada već bivši direktor.

U cijeloj priči strpljenje su izgubili i vjerni navijači. Oni su poslije poraza od Viteza tražili od igrača da skinu dresove, pa su tako izabranici trenera Željka Vranješa u svlačionicu otišli u donjem vešu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo da će Borac 23. novembra na sjednici Skupštine kluba vjerovatno zvanično napustiti i predsjednik Draško Ilić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.