Zrinjski bez Muse i Kordića na Pirotu
Jović ima problema sa povredama važnih igrača

Zrinjski na popravni u Travnik

Zrinjski bez Muse i Kordića na Pirotu

M. Maksimović

Nakon poraza u Gradačcu, nogometaši Zrinjskog danas na Piroti igraju utakmicu drugog kola, protivnik je Travnik. S obzirom na činjenicu da su oba sastava na startu poražena, iako je rana faza takmičenja, susret ima posebnu težinu.

Dragan Jović i dalje ima problema sa sastavom, jer od ranije ne računa na Mladena Žižovića i Damira Džidića, a njima su se priključili Danijel Stojanović, Igor Musa i Krešimir Kordić.


Gledajući imena, tu nedostaje pet vrlo važnih igrača koje će pokušati nadomjestiti novopridošli napadač Mate Dragičević, odnosno Goran Marković, igrač koji može igrati na poziciji zadnjeg veznog i desnog bočnog, a stigao je iz srbijanskog Čukaričkog. U sutrašnjem susretu Dragan Jović može računati i na Tonija Šunjića koji je protekli period proveo u ekipi Karlsruhea. Karlsruhe će ovog mladog igrača angažovati ukoliko nekadašnji igrač Dinama, Dino Drpić napusti Wildparkstadion.



- Već u drugom kolu igramo utakmicu pod imperativom baš kao i ekipa Travnika. Naše ambicije su jasne, bez obzira na probleme koje imamo u ekipi. U Travniku ćemo pokušati doći do tri boda, iako nas očekuje jedna neugodna ekipa. Travnik jeste izgubio u prošlom kolu 5:0, ali ta ekipa sigurno posjeduje kvalitet - kaže Dragan Jović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.