Zubizarreta: Nismo favoriti protiv Chelseaja

Sportski direktor Barce spušta loptu

Zubizarreta: Nismo favoriti protiv Chelseaja

Edmir Škorić

Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta odbio je ulogu favorita za svoju momčad protiv Chelseaja te da smatra u ovoj fazi natjecanja nema izrazitog favorita.

Katalonci će u srijedu gostovati na Stamford Bridge u Londonu, tri godine nakon što su u istoj fazi natjecanja, pogotkom Andresa Inieste u sudačkoj nadoknadi, izbacili Chelsea.

"Ovo je polufinale i ne postoji momčad koja je više favorizirana od drugih momčadi", kazao je Zubizarreta novinarima i dodao:

"Takve tvrdnje funkcioniraju samo sa kladionicama. Obje ekipe imaju vrlo dobre igrače i oni će dati sve od sebe da prođu u finale".

Samo tri dana nakon utakmice s Chelseajem, Katalonci će na Nou Campu ugostiti Real Madrid u velikom El Clasicu.

"To će biti odlučujuća sedmica, a naporno radimo od jula. Napravili smo dosta toga da bismo bili ovdje. U ovome se nalazi čitava sezona. Ovo je najvažniji trenutak u sezoni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.