Žujo: Amaru zamjeram što nije izbacio Zebu

Predsjednik Želje bez dlake na jeziku

Žujo: Amaru zamjeram što nije izbacio Zebu

Nakon što je Željezničar poražen od Maribora u utakmici 2. pretkola Lige prvaka, strasti su se uzburkale.

Činjenica je da su fudbaleri aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine u drugom poluvremenu odigrali daleko, daleko ispod svojih mogućnosti, a pogotovo se to odnosi na glavne igrače čete trenera menadžera Amara Osima.

Predsjednik Željezničara Sabahudin Žujo za neuspjeh u Mariboru smatra da je odgovoran menadžer Osim, ali tvrdi da nije on isključivi krivac.

"U svakom slučaju, za sve uspjehe i neuspjehe odgovoran je menadžer. Međutim, neke su moje izjave krivo prenesene. Ja Amaru najviše zamjeram što nije na vrijeme reagovao kada je vidio kako pojedinci igraju. Jednostavno, trebao je zamijeniti Zajka Zebu, koji je igrao daleko ispod prosjeka", kaže Žujo za SportSport.ba.

"Pojedini igrači su jednostavno bili nedorasli zadatku. Ginemo godinu dana da pokušamo ostvariti neki san. U Premijer ligi smo ostvarili sve što se moglo ostvariti i htjeli smo napraviti dobar rezultat u Evropi, ali... Posebno me ljuti primitivizam pojedinih igrača koji su se svađali sa sudijom, pa su ga okrenuli protiv nas, iako je dogovor bio da nema rasprave sa sudijom", dodao je Žujo.

Predsjednik Željezničara ipak je optimista i vjeruje u čudo u revanšu.

"Maribor nije mnogo jača ekipa od Želje. Zašto ne vjerovati u čudo? Želim i moram biti optimista. U revanšu moramo napasti, odigrati muški i hrabro, pa taman da 15 golova primimo. Mene ne interesuje taktika, to je Amarov posao, ali želim da igrači ovog puta dadnu sve od sebe. Ne bi bilo prvi put da neka ekipa nadoknadi 1:4. Teško je, ali ne i nemoguće", dodao je predsjednik Željezničara za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.