Žujo: Apsolutno podržavamo Regionalnu ligu
Grbavica željno čeka "veliku četvorku"

Predsjednik Željezničara optimist

Žujo: Apsolutno podržavamo Regionalnu ligu

Adnan Beganović

Predsjednik sarajevskog Željezničara, Sabahudin Žujo, u razgovoru za SportSport.ba istakao je da Željezničar apsolutno podržava ideju o osnivanju Regionalne lige te je naglasio da bi to bio spas za sve klubove u regionu.

"Pionirski prijedlog o osnivanju Regonalne lige potekao je prije nekoliko godina upravo iz Željezničara i sada se konačno ta priča aktuelizirala. Željezničar apsolutno podržava ideju o osnivanju Regionalne lige i mislim da bi to bio spas za sve klubove u regionu", rekao je za SportSport.ba Sabahudin Žujo i dodao:

"Mali problem mogu predstavljati imena klubova koji bi učestvovali u eventualnoj prvoj sezoni ove lige. Normalno je da svaki klub želi naći svoje mjesto u Regionalnoj ligi jer učešće u istoj bilo bi od velike koristi svim klubovima."

Predsjednik Željezničara smatra da bi eventualnim početkom ovog takmičenja klubovi mnogo lakše dolazi do sponzora, a također je mišljenja da argumenti protivnika ovog takmičenja o opasnosti zbog navijačkih nereda nisu utemeljeni.

"Regionalna liga donijela bi nam mnogo i što se financijske situacije tiče, ali ne samo nama, nego i gradu Sarajevu. Siguran sam da bi stadioni bili puni te da bi iz godine u godinu interesovanje za ovo takmičenje samo raslo. Mnogi se boje navijačkih nereda, no mislim da su ti strahovi neopravdani. Sve se to može lako rješiti, a navijačkih nereda imamo i u našim nacionalnim prvenstvima. Ponavljam, Željezničar je apsolutno za Regionalnu ligu, samo se moraju dobro odvagati mnoge stvari prije no što se krene u realizaciju ovog velikog projekta."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.