Žujo: Korigovali smo stavove za dobrobit lige

Žujo: Korigovali smo stavove za dobrobit lige

Klubovi Željezničar i Široki Brijeg korigovali su danas svoje stavove, pa je potpisan ugovor o sponzorstvu Premijer lige BiH sa BH Telecomom.

Predsjednik Željezničara Sabahudin Žujo nedavno je u izjavi datoj za SportSport.ba potvrdio kako klub sa Grbavice ne može pristati na ponuđene uslove, ali je na današnjem sastanku sa Komitetom za normalizaciju dogovor ipak postignut, na zadovoljstvo svih strana.

"Našli smo idejno riješenje, koje odgovara svima. Moraju se u cijeloj priči gledati i drugi klubovi, a mi u Željezničaru podržavamo ovaj veliki projekat. Da se razumijemo, procenti dobiti ne mogu biti isti za sve klubove, a mi i Široki smo korigovali stavove u korist drugih", kaže Žujo u razgovoru za SportSport.ba i dodaje:

"Mi imamo svoje sponzore i ne možemo dati sav propagandni prostor. Pristali smo recimo na 90 odsto ponuđenih uslova, pa i ne moramo na kraju naplatiti cijeli iznos od BHT. Gledajte, Željezničar ima recimo reklamu Fabrike duhana Sarajevo već 15 godina. Ne možemo mi sada ukloniti njihovu reklamu tek tako. BHT je prihvatio da na sebe preuzme sve troškove izrade banera, što nije mala stvar i što će olakšati umnogome posao klubovima", dodao je predsjednik Željezničara na kraju razgovora za SportSport.ba.

BHT će svakom klubu na ime sponzorskog ugovora isplatiti oko 56.000 KM, odnosno oko 1.000.000 za kompletnu Premijer ligu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.