Predsjednik Željezničara oduševljen

Žujo na rukama igrača: Htjeli su me izbunariti

Adnan Beganović

"Nisu me podigli na ruke što me vole, nego zato što asu me htjeli izbunariti", šaljivo je na početku razgovora rekao predsjednik FK Željezničar, Sabahudin Žujo, koji je sinoć nakon što su Plavi osvojili Kup završio na rukama igrača.

Fudbaleri Željezničara u ovoj sezoni osvojili su duplu krunu, što od igranja Premijer lige na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine nije uspjelo niti jednoj momčadi.

Velike zasluge za sjajne rezultate sasvim sigurno ima i predsjednik FK Željezničar Sabahudin Žujo, no on u prvi plan ističe igrače i stručni štab.

"Ostvareni su ciljevi, presretan sam jer smo pokazali snagu. Najveće zasluge pripadaju igračima i stručnom štabu, no ne smijemo zaboraviti ni nas u logistici. Željezničar je postao jedna prava porodica i doista sam ponosan na to", istakao je Žujo u razgovoru za SportSport.ba.

"Ne smijemo se sada uspavati. Istina je da smo osvojili duplu krunu, no sada je cilj napraviti iskorak u Evropi. Vjerujem da to možemo ostvariti već za koji mjesec, samo nam je potrebno malo sreće u žrijebu", dodao je Žujo.

Predsjednik Željezničara zahvalio se i čelnicima Širokog Brijega na sjajnom dočeku.

"Tribine neću da komentarišem, no želim naglasiti da smo fenomenalno primljeni od čelnika Širokog Brijega, koji su još jednom pokazali svoju veličinu", istakao je Žujo i na kraju dodao:

"Probat ćemo se što bolje pojaćati za barednu sezonu, potrebna su nam dvaa, tri igrača za iskorak u Evropi. Napravili smo mnogo u zadnje tri godine, pa namje lakše i dovoditi pojačanja jer igrati u Željezničaru nije mala stvar".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.