Zürichu lokalni derbi protiv St. Gallena

Švicarska Superliga, 20. kolo

Zürichu lokalni derbi protiv St. Gallena

Edmir Škorić

Lokalni derbi između St. Gallena i Züricha pripao je gostima, koji su slavili sa 2:0 u utakmici 20. kola švicarske Superlige.

Ovaj duel bio je ujedno posljednji u dvadesetom kolu švicarskog šampionata. Zanimljivo da je ovo prva od ukupno pet utakmica u ovom kolu, a da jedna ekipa nije dala gol. 

St. Gallen nije uspio da postigne makar utješni gol protiv favorita iz Züricha, iako će tabela reći da je domaćin bio favorit.

Autogolom Stephanea Natera Zürich je poveo u 64. minuti, da bi u 87. minuti rezervista Pedro Henrique, Brazilac, postavio konačnih 0:2. Inače, domaćin je od 66. minute igrao bez reprezentativca Luksemburga Marija Mutshca, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

St. Gallen ostaje petoplasirani sa 30 bodova, dok je Zürich sada šestoplasirani sa 28 bodova.

Superliga, 20. kolo:
St. Gallen - Zürich 0:2 (Nater 64 - ag, Pedro 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.