"Žuta podmornica" pomaže Realu

Primera Division

"Žuta podmornica" pomaže Realu

Ovog vikenda na rasporedu je 35. kolo španske Primere u kojem se igra nekoliko zanimljivih utakmica, a dvije se posebno izdvajaju. Barcelona gostuje kod Villarreala, a Atletico kod Seville.

Barcelona sa bodom prednosti u odnosu na Real Madrid, i veoma lošom atmosferom u ekipi nakon ispadanja od Intera u Ligi prvaka, ide na noge Villarrealu koji na svom terenu igra veoma dobro. Domaćini još uvijek sanjaju izlazak u Evropsku ligu, pa im je pobjeda prijeko potrebna. U takvoj atmosferi nije nemoguće da Villarreal uzme bod, što bi najviše odgovaralo Realu.

Real će u nedjelju na svom terenu dočekati Osasunu i nova tri boda im ne bi trebala biti problem. Osasuna uopšte nije loš tim, ali u gostima igraju mnogo lošije nego kući, a kada se radi o gostovanju Realu, kojem je pobjeda prijeko potrebna, onda su im šanse još manje.

Veliki derbi igra se na Sanchez Pizjuanu gdje Sevilla dočekuje madridski Atletico koji se nalazi u velikoj formi. Atmosfera u momčadi Quiquea Floresa je sjajna nakon prolaska u finale Evropske lige. Veoma zanimljiva utakmica se očekuje i na San Mamesu gdje Athletic dočekuje Mallorcu. Oba tima trebaju bodove za ispunjenje evropskih snova.

Nekoliko zanimljivih dvoboja igra se i za opstanak. Tenerife dočekuje Racinga i onaj ko upiše pobjedu biće bliži opstanku, mada su igrači Tenerifa u teškoj situaciji, čak i u sličaju pobjede. Malaga na La Rosaledi dočekuje Sporting Gijon, dok Valladolid očekuje teška utakmica protiv Getafea. Zaragoza se s nekoliko loših rezultata ponovo našla u teškoj poziciji, a u ovome kolu gostuje kod Deportiva i nema sumnje da će u slučaju poraza biti u još težoj situaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.