Žuta podmornica potonula u 92. minuti

Celta prošla u četvrtfinale Kupa kralja

Žuta podmornica potonula u 92. minuti

Edmir Škorić

Celta Vigo je večeras na El Madrigalu iznenadila Villarreal te se golom sa bijele tačke u 92. minuti plasirala u četvrtfinale španskog Kupa Kralja.

Prvu utakmicu ove dvije ekipe odigrale su prije sedam dana, kada je rezultat na kraju glasio 1:1. Bilo je jasno da "nula" odgovara Žutoj podmornici, pa su mreže mirovale svih 90 minuta.

No, u nogometu nije dovoljno boriti se samo 90 minuta, jer se (po)nekad stvari rješavaju u tzv. sudijskom vremenu. Ovaj put igrači Celte su zaledili El Madrigal u drugoj minuti nadoknadnog vremena.

Najprije je u finišu utakmice Robert Pires imao izglednu priliku, ali je njegov udarac otišao preko gola gostiju. Igrači u svijetlo plavim dresovima kažnjavaju to nekoliko minuta kasnije. Trashorras je napravio prodor po sredini terena i kada je ušao u šesnaesterac domaćih, Angel ga je nes(p)retno srušio, a glavni sudija pokazao je na bijelu tačku.

Igrači u žutim dresovima protestovali su nekoliko minuta, ali pomoći nije bilo. Trashorras je sam uzeo loptu u svoje ruke i snažnim udarcem matirao Diego Lopeza, koji je umalo odbranio najstrožiju kaznu.

Gosti su se radovali nakon završetka utakmice, dok su domaći nastavili protestovati kod glavnog sudije. No, što im to sada vrijedi, Celta iz Viga prošla je u četvrtfinale Kupa kralja.

Kup kralja, 1/8 finala:
Villarreal - Celta Vigo 0:1 (Trashorras 92' - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.