Žuta podmornica tone ka Segundi

Mallorca ponizila Villarreal sa 4:0

Žuta podmornica tone ka Segundi

Odigrane su dvije utakmice 24. kola španske fudbalske Primera lige, u kojima je Villarreal nastavio sa potonućem.

Žuta podmornica jedno od najvećih razočaranje ove sezone i to ne samo u Španiji, već i u cijeloj fudbalskoj Evropi. Ekipa koja je prošle sezone izborila Ligu prvaka, iz nje je ispala bez ispaljenog metka, a u Primeri će, po svemu sudeći, do kraja sezone voditi grčevitu bitku za opstanak.

U ovom kolu Villarreal je gostovao na ostrvu, kod Mallorce, koja ga je ponizila sa ubjedljivh 4:0. Victor je doveo domaće u prednost na izmaku prvog dijela igre, da bi u nastavku, u 52. minuti, Marti povisio na 2:0.

Victor se ponovo upisao u strijelce u 65. minuti, a dvije minute kasnije Nunes je pogodio za konačnih 4:0.

U drugom susretu popodnevnog programa u Primeri, Sporting je u Gijonu remizirao sa madridskim Atleticom 1:1. Gosti iz prijestolnice Španije su poveli u 20. minuti autogolom Canelle, a konačan rezultat u 37. minuti postavio je Eguren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti