Zvanično: Anichebe potpisao za Sunderland

Stigao kao slobodan igrač

Zvanično: Anichebe potpisao za Sunderland

Endin Čaušević

Čelnici Sunderlanda saopštili su danas da je Victor Anichebe potpisao ugovor sa ovom ekipom do kraja sezone.

Ovaj 28-godišnji napadač u maju je napustio WBA, te je u posljednjem trenutku uspio da pronađe novi angažman. Nigerijac je imao nekoliko ponuda iz Francuske, ali je na kraju uspio da ostane u engleskoj Premier ligi.

Menadžer Sunderlanda, David Moyes, danas je potvrdio da je Anichebe novi igrač ove ekipe, te da je potpisao ugovor do kraja ove sezone. Ukoliko Anichebe opravda povjerenje na kraju sezone će dobiti ponudu da produži ugovor na još dvije godine.

Poznato je da je Moyes sarađivao sa Anichebeom u Evertonu. Nigerijac je za ekipu sa Goodisona odigrao više od 130 utakmice prije nego što je odlučio da pređe u WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi