Zvanično: Bob Bradley novi trener Swanseaja

Guidolin dobio otkaz

Zvanično: Bob Bradley novi trener Swanseaja

Endin Čaušević
Teme:

Čelnici Swanseaja danas su saopštili da italijanski stručnjak Francesco Guidolin.

Swansea u ovoj sezoni pruža loše rezultate što je glavni razlog otkaza Guidolinu. Iako je u konkurenciji za trenersko mjesto ovog kluba bilo nekoliko provjerenih imena, na kraju su čelnici kluba izabrali nekadašnjeg selektora SAD-a Boba Bradleyja.

"Swansea želi potvrditi da Francesco Guidolin više nije trener ove ekipe. Zbog loših rezultata na otvaranju sezone odlučili smo sporazumno raskinuti saradnju. Novi trener naše ekipe bit će nekadašnji selektor Sjedinjenih Američkih Država Bob Bradley", poručili su iz engleske ekipe.

Ovaj klub je ljetos dobio nove vlasnike Stephena Kaplana Jasona Leviena koji su inače iz SAD-a. Engleski mediji vjeruju da su upravo zbog toga povjerenje odlučili ukazati američkom stručnjaku iako su imali priliku da dovedu Rudyja Garciju ili Roberta Mancinija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi