Zvanično: Cavani produžio ugovor s PSG-om
Foto: EPA

Ostaje u Parizu još tri godine

Zvanično: Cavani produžio ugovor s PSG-om

E. Čaušević

Urugvajski napadač Edinson Cavani danas je zvanično produžio ugovor sa aktuelnim prvakom Francuske, PSG-om.

Nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića iz PSG-a Edinson Cavani je konačno dobio pravu ulogu u ovom timu koju je itekako opravdao. Urugvajac je u 32 utakmice francuske Ligue 1 postigao čak 31 gol što najbolje govori o formi Cavanija u ovoj sezoni.

Iako se u posljednje vrijeme počelo špekulisati da bi Cavani na kraju sezone mogao napustiti PSG i karijeru nastaviti u Engleskoj na kraju od toga neće biti ništa. Naime, Urugvajac je danas zvanično produžio ugovor sa francuskom ekipom do ljeta 2020. godine. 

"Sretan sam što sam uspio dogovoriti produženje ugovora s PSG-om. Uvijek sam govorio da je to tim u kojem želim igrati i nadam se da ću što duže biti ovdje. siguran sam da možemo veoma brzo doći na krov Evrope jer imamo zaista velike ambicije", rekao je Cavani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti