Zvanično: City posudio Adebayora Tottenhamu

Zvanično: City posudio Adebayora Tottenhamu

Tottenham je potvrdio da je doveo Emmanuela Adebayora na jednogodišnju posudbu iz Manchester Cityja.

Adebayor je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u Real Madridu. Iako je Jose Mourinho pokazivao interes, Togoanac nije ostao na Bernabeu.

Harry Redknapp duže vrijeme tražio je napadača, a na kraju se odlučio za Adebayora na kojeg Roberto Mancini više nije računao.

"Oduševljeni smo što možemo objaviti dovođenje Emmanuela Adebayora na jednogodišnju posudbu iz Manchester Cityja", sotoji na službenoj internet stranici Spursa.

Togoanski napadač postigao je osam golova protiv Tottenhama u dresu Arsenala, a dva puta je tresao mrežu Spursa prošle godine dok je nastupao za Real u četvrtini finala Lige prvaka. Pridružuje se na White Hart Laneu dvojici nekadašnjih Topnika, Williamu Gallasu i Davidu Bentleyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.