Zvanično: Divock Origi u Wolfsburgu
Foto: EPA

Belgijanac na jednogodišnjoj posudbi

Zvanično: Divock Origi u Wolfsburgu

Napadač Liverpoola i reprezentacije Belgije, Divock Origi, će do sljedeće sezone "brusiti" formu u njemačkom Wolfsburgu.

U njemačkom klubu su na zvaničnom Twitter profilu poželjeli dobrodošlicu svom novom pojačanju. Divock Origi će u Wolfsburgu boraviti kao posuđeni igrač Liverpoola, a Vukovi će za jednu godinu Origijevih usluga Redsima isplatiti oko šest miliona funti.

U ugovor između dva kluba nije uključena klauzula o obaveznom, ili ekskluzivom, pravu otkupa, pa se pretpostavlja da će se Origi po završetku posudbe vratiti na Anfield.

Origi je u Liverpool stigao 2014. godine iz Lillea, a prošle sezone je u dresu Redsa odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima, te je uspio postići 11 golova i upisati četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi