ZVANIČNO: Eduardo četiri godine u Shakhtaru

Dudu napustio Arsenal

ZVANIČNO: Eduardo četiri godine u Shakhtaru

Napadač reprezentacije Hrvatske Eduardo Da Silva danas je potpisao četverogodišnji ugovor sa Shakhtarom, te tako postao član bogatog ukrajinskog kluba koji ga je dugo želio u svojim redovima.

„Danas, 21. jula, Shakhtar je s hrvatskim Brazilcem Eduardom potpisao četvoregodišnji ugovor. Svi detalji ugovora su postignuti sinoć u Donbas Areni u Donetsku“, objavljeno je danas na zvaničnoj stranici Shakhtara.

Eduardo je prošao medicinski pregled, te potpisao ugovor na četiri godine prema kojem će zarađivati 50.000 funti sedmično, dok će Arsenalu na ime odštete pripasti 7.5 miliona funti. Iako je imao ponude Aston Ville, Valencije, Zenita i Lyona, Eduardo se odlučio za Shakhtar.

Eduardo je prije tri godine u Arsenal stigao iz zagrebačkog Dinama, ali je teška povreda noge koju je zadobio 23. februara 2008. godine usporila njegovu karijeru. U protekloj sezoni je u dresu Arsenala u 24 utakmice samo dva puta bio strijelac. Dolaskom Marouanea Chamakha bilo mu je jasno da može tražiti novi klub.

Dudu se za Shakhtar odlučio vjerovatno zbog predsjednika Rinata Ahmetova i trenera Mircee Lucescua. Naime, njih dvojica su Eduarda željeli dovesti prije nego je otišao u Arsenal, a tražili su ga čak i kada je doživio tešku povredu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.