Zvanično: Fernandinho novi igrač Manchester Cityja

Fernandinho u Cityju

Zvanično: Fernandinho novi igrač Manchester Cityja

Midhat Šljivak

Brazilski veznjak, Fernandinho, od danas je i zvanično novi igrač Manchester Cityja.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je prošao medicinske preglede, te je potpisao petogodišnji ugovor sa viceprvakom Engleske. City je za Fernandinhove usloge platio Shaktaru iz Donetska sumu od 30 miliona funti.

"Ovo je velika promjena, izazov i šansa koju sam dugo čekao. Igrati u Premier ligi je poput sna. Moje ambicije su osvajanje titula, tim je snažan, a navijači su fantastični. Igranje za veliki klub i velikoj ligi me čini veoma sretnim. Nadam se da ću se odužiti Cityju za sve što su uradili za mene. Znam da ću imati mnogo izazova, ali sam za njih spreman. Svaki igrač na ovom nivou je pod pritiskom i mora odgovoriti na to. Znam sve o Cityju i od prvog trenutka kada su pokazali interes za mene, sve sam više učio o klubu", rekao je Fernandinho.

Klub bi u narednoj sezoni mogao preuzeti Manuel Pellegrini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije