Zvanično: Josip Projić potpisao za Željezničar

Lijevi bek iz Srbije

Zvanično: Josip Projić potpisao za Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je danas zvanično predstavio Josipa Projića, 29-godišnjeg lijevog beka koji na Grbavicu stiže iz Napretka iz Kruševca.

Projić je sa Plavim sa Grbavice potpisao dvogodišnji ugovor, a nakon potpisa je poručio da su prvi utisci fenomenalni.

"Prvi put sam u Sarajevu i na Stadionu Grbavica i utisci su fenomenalni. Drago mi je da sam postao igrač velikog kluba kakav je Željezničar, prezadovoljan sam. Jedva čekam da počnem sa treninzima i da zaigram na ovom stadionu", rekao je Projić za zvaničnu stranicu Željezničara.

Zadovoljstvo zbog dolaska srbijanskog internacionalca na Grbavicu nije krio ni sportski direktor Željezničara Aldin Čenan.

"Projić je provjeren igrač sa dosta međunarodnog iskustva i njegovim dolaskom smo puno dobili. Izuzimajući juniore, u novu sezonu smo ušli sa samo dva beka, Stevanovićem i Stanićem i sigurno je da je za ovu sezonu u kojoj imamo velike ambicije to nije dovoljno. Sada trener Petrović ima širinu i na bekovskim pozicijama i na njemu je da to iskoristi što je bolje moguće".

Josip Projić je tokom karijere nastupao za Napredak, Jagodinu i Voždovac u Srbiji, a ima i iskustva igranja u Rusiji (Volga), Grčkoj (Levadiakos) i Mađarskoj (Honved).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Napredak iz Kruševca je Projić u prošloj sezoni odigrao 23 utakmice u Superligi i postigao je jedan pogodak i to u pobjedi nad šampionom Partizanom (2:1).

Treba istaći da će Projić svoj prvi trening sa novim saigračima odraditi već večeras.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti