Zvanično: Kalinić preselio u Dnipro

Napustio Ewood Park nakon dvije godine

Zvanično: Kalinić preselio u Dnipro

Nikola Kalinić, hrvatski napadač, zvanično je novi član Dnipra, potvrdio je to ukrajniski klub putem svoje web-stranice.

Potvrđeno je da je Kalinić potpisao četverogodišnji ugovor, ali nije poznato koliku je odštetu Blackburn dobio za hrvatskog napadača.

"Pregovori su bili teški, iscrpljujući. Blackburn zaista nije želio pustiti igrača, no mi smo uvjerili Kalinića da dođe u Dnipro, nakon čega je izvršio pritisak na Blackburn da ga puste. Transfer je napokon finaliziran", rekao je Andrej Stecenko, direktor Dnipra.

Iako je hrvatski napadač bio najbolji strijelac Roversa prošle sezone, on nije počeo nijednu utakmicu od prve minute od sredine fenruara.

Na Ewood Park je došao prije dvije godine iz Hajduka za šest miliona funti, a od tada u 54 utakmice postigao je 15 golova. Na odluku o prelasku u Dnipro najviše je uzrokovao dolazak napadača Davida Goodwilliea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.