Zvanično: Kosorić više nije igrač FK Željezničar

Sporazumno prekinuta saradnja

Zvanično: Kosorić više nije igrač FK Željezničar

Endin Čaušević

Aleksandar Kosorić od danas više nije član Fudbalskog kluba Željezničar.

Dojučerašnji kapiten Plavih je iznenada odlučio napustiti Grbavicu i podnio je zahtjev za sporazumni raskid ugovora što su u klubu prihvatili i zahvalili mu se na dobroj saradnji u proteklim godinama.

"S obzirom na odluku da raskinem ugovor sa voljenim klubom, želim da se obratim javnosti, navijačima i simpatizerima kluba. Prvo se želim zahvaliti svim igračima i trenerima sa kojim sam igrao i sarađivao, članovima Upravnog odbora, Nadzornog odbora, članovima Skupštine, armiji navijača koji su bili uvijek uz mene i klub. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i podršci. Dvije i po godine sam sa ponosom nosio dres FK Željezničara, tu sam pronašao drugi dom, tu sam pronašao drugu porodicu, tu sam odigrao 85 utakmica, tu sam postao A reprezentativac! Nositi dres Želje je velika čast i obaveza i tako sam se prema njemu i odnosio. Ovakva odluka je teška, ali trenutno neizbježna, za mene najteža odluka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Donio sam je nakon dugog promišljanja i isključivo je moja lična odluka. Svom Želji želim puno uspjeha i sreće, svi koji nose dres Želje neka na to budu ponosni jer Željo je iznad svih nas.  Navijačima želim da uvijek budu uz klub kao što su i bili. Željo je dio našeg života, uvijek će biti dio nas, ja ću uvijek ostati uz Želju. Mi smo Željini, Željo je naš", rekao je Kosorić za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

Iz FK Željezničar poručili su da su vrata kluba za ovog fudbalera uvijek otvorena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi