Zvanično: Lapadula potpisao za Genovu

Napustio Milan nakon jedne sezone

Zvanično: Lapadula potpisao za Genovu

E. Čaušević

Italijanski napadač Gianluca Lapadula danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Genove.

Lapadula je na iznenađenje sportske javnosti u Italiji prošlog ljeta stigao u Milan kao pojačanje iz drugoligaša Pescare. Ovaj 27-godišnji napadač je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača Rossonera jer je u svakom meču ostavljao srce na terenu.

Međutim, bilo je jasno da Lapadula nije kalibar za Milan i bilo je za očekivati da će ovog ljeta promijeniti sredinu. Iako u prvi mah nije prošao ljekarski pregled u Genovi sinoć je na ponovljenim pregledima sve bilo kako treba.

Lapadula je danas potpisao saradnju s Genovom u kojoj će igrati na posudbi do kraja sezone, ali ovaj tim ima uslov da otkupi njegov ugovor. Genoa će ovog ljeta platiti dva miliona eura Milanu za Lapadulu, dok će narednog kada otkupi njegov ugovor uplatiti još 11 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi