Zvanično: Lucas Leiva potpisao za Lazio

Stigao iz Liverpoola

Zvanično: Lucas Leiva potpisao za Lazio

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Lucas Leiva nakon deset godina napustio je Liverpool.

Leiva je na Anfield stigao 2007. godine i u dresu Redsa odigrao je 346 utakmica, ali je ovog ljeta odlučio da je vrijeme za neku promjenu. Brazilski fudbaler će svoju karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A, tačnije u dresu Lazija.

"Hvala svima za veliku podršku tokom ovih 10 godina, ali je vrijeme za odlazak. Uvijek ću pratiti Liverpool jer je on veliki dio mene. Shvatio sam da je vrijeme za promjenu i vjerujem da je Lazio dobar izbor", rekao je Leiva.

Ovaj 30-godišnji defanzivni vezni igrač u Lazio dolazi kao zamjena za Lucasa Bigliju koji je prešao u Milan. Lazio je Leivu platio 5,5 miliona eura, a Brazilac je potpisao trogodišnji ugovori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi