Zvanično: Maksumić više nije član Sarajeva

"Pojavila" se klauzula u ugovoru

Zvanično: Maksumić više nije član Sarajeva

Ajdin Maksumić danas je zvanično raskinuo saradnju sa Sarajevom, nakon što se "pojavila" klauzula u ugovoru, koja govori da se isti raskida u slučaju da 26-godišnji veznjak ne odigra više od 10% utakmica.

Maksumić se pred početak ove sezone vratio na Koševo, ali nakon polusezone poručeno mu je da se na njega više ne računa. Dugo se vodio spor oko raskida saradnje između Sarajeva i nekadašnjeg A i mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za naš portal Maksumić je rekao da u ugovoru nije bilo klauzule, u trenutku potpisivanja istog,  zbog koje se raskida saradnja zbog neodigravanja više od 10% utakmica, međutim ona se poslije "pojavila".

"Raskinuo sam ugovor sa Sarajevom danas. Kada sam potpisivao ugovor nije bilo te klauzule. Ipak, meni ovo odgovara, jer sam u najboljim igračkim godinama i želim da igram. Nadam se da ću naći angažman", rekao je Maksumić za naš portal.

"Hvala Bogu posjedujem određeni kvalitet i vjerujem u sebe. Naći ću klub gdje se cijeni kvalitet, a ne negdje gdje se dešavaju neke mutne radnje", dodao je nekadašnji A i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.