Zvanično: Monchi u Sevillu doveo novog napadača
Foto: EPA

Da li će Markoanac opravdati uloženi novac?

Zvanično: Monchi u Sevillu doveo novog napadača · Zvanično

S. Grebović
Teme:

Ova će zima, čini se, na Ramon Sanchez Pizjuanu biti dosta prometna.

Izraelac Munas Dabbur je prodat Hoffenheimu za 12 miliona eura, dok su na posudbu poslali Simona Kjaera u Milan, a sada su doveli i prvu akvizicju ove zime i to na poziciji napadača koja je ostala upražnjena.

Riječ je o sjajnom Markoancu, Youssefu En Nesyriju, koji je stigao iz redova Leganesa. On je ove sezone na 18 utakmica postigao četiri pogotka i upisao dvije asistencije, a njegov bivši klub je na ime obeštećenja inkasirao 20 miliona eura.

Dres reprezentacije Maroka je oblačio u 32 navrata i postigao je devet golova u dresu sa državnim grbom, te mnogi predviđaju kako će upravo on biti veliki pogodatak Monchia, koji se vratio u Sevillu na poziciju sportskog direktora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov dolazak najvjerovatnije znači i da će klub uskoro najverovatnije napustiti Javier Hernandez Chicarito, koji je na pragu dogovora sa LA Galaxyjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi