Zvanično potvrđeno: VAR tehnologija na SP u Rusiji

Prvi put na Mundijalu

Zvanično potvrđeno: VAR tehnologija na SP u Rusiji

Video tehnologija (VAR) će definitivno biti korištena na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, saopštili su danas iz FIFA-e.

VAR se već uveliko koristi u skoro svim većim ligama Evrope i tu je da olakša posao sucima, a njeno pojavljivanje na Svjetskom prvenstvu dočekano je sa različitim komentarima, ali pretežno pozitivnim.

"VAR će se sigurno koristiti u Rusiji. Odlično je imati takvu tehnologiju u fudbalu jer to je stvar poštenja. Već pregovaramo sa raznim tehnološkim kompanijama koje su veoma zainteresovane da se upuste u ovaj projekat", poručio je Philippe Le Floc'h iz FIFA-e.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine koristila se gol-tehnologija, ali četiri godine kasnije će sve to biti podignuto na veći nivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi