Zvanično: Sampdoria otkupila ugovor Filipa Đuričića

Napustio Benficu

Zvanično: Sampdoria otkupila ugovor Filipa Đuričića

Endin Čaušević

Srbijanski fudbaler Filip Đuričić od danas je i zvanično fudbaler Sampdorije.

Đuričić je u Sampdoriju stigao na početku ove sezone kao posuđen igrač iz Benfice, ali je italijanski klub odlučio da otkupi njegov ugovor. Sampdoria je uspjela da se dogovori s portugalskim klubom, te je Đuričić od danas i zvanično igrač italijanske ekipe.

"Sampdoria želi saopštiti da je iskoristila opciju da otkupi ugovor Filipa Đuričića od Benfice, te da je od danas igrač našeg kluba", saopštili su iz italijanskog kluba.

Također, Sampdoria je potvrdila da je u suprotnom pravcu otišao Pedro Pereira, te da će on u naredne tri sezone nositi dres Benfice. Đuričić je u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A odigrao sedam mečeva, dok je u Kupu Italije upisao dva nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi