Zvanično: Schalke doveo pojačanje iz Chelseaja

Baba stigao u njemački klub

Zvanično: Schalke doveo pojačanje iz Chelseaja

Endin Čaušević

Nakon što je Leroy Sane napustio Schalke i prešao u City, njemački tim je brzo reagovao i doveo novo pojačanje.

Schalke je danas na svojoj zvaničnoj internet stranici potvrdio da je Abdul Rahman Baba stigao u njemački klub na posudbu iz Chelseaja. Iako je Sane otišao u City čelnici ovog kluba pronašli su način da malo utješe svoje navijače.

"Schalke želi zvanično saopštiti da je Baba stigao na posudbu iz Chelseaja do kraja sezone. Imamo puno povjerenja i vjere u njega i želimo mu sve najbolje u narednoj sezoni", saopšteno je iz njemačkog kluba.

Ovaj 22-godišnji fudbaler prošle sezone u dresu londonske ekipe odigrao je 23 utakmice, a čak njih 19 počeo je u prvom sastavu. Ipak, nakon dolaska Antonija Contea postalo je jasno da za Babu nema mjesta u Chelseaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi