Zvanično: Subotić stigao u Koln

Pridružio se Jojiću

Zvanično: Subotić stigao u Koln

D. Vejo

Banjalučanin Neven Subotić (28) od danas je zvanično novi fudbaler njemačkog Kolna.

Nakon što je uspješno prošao ljekarske preglede, on je stavio paraf na ugovor, te zadužio dres sa brojem dva. 

Subotića su povrede udaljile od željene minutaže u Borussiji, pa je s toga on bio odlučan u namjeri da potraži novu sredinu gdje bi karijeru mogao vratiti na stari kolosjek.

Riječ o pozajmici s pravom otkupa ugovora, a jedinu prepreku transferu pravio je medicinski pregled koji je danas uspješno obavljen.

Koln igra dosta dobro u Bundesligi ove sezone, nalaze se na sedmoj poziciji sa 26 osvojenih bodova, tri manje od šestoplasiranog Eintrachta. 

U dresu Jarčeva, Subotić bi se trebao snaći veoma lako s obzirom da je tamo njegov bivši saigrač iz reprezentacije Miloš Jojić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi