Zvezda brani, Partizan napada

Jelen Super liga

Zvezda brani, Partizan napada

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje i u Jelen Super ligi Srbije za fudbalere. Sam pogled na tabelu nakon prvih petnaest kola pokazuje da će biti neizvjesno do samog kraja, kako za titulu, tako i za opstanak.

Na vrhu sve po starom. Crvena Zvezda i Partizan ponovo vode borbu za naslov, ali razilika između Zvezde i Partizana je ovaj put samo tri boda, dok je posljednjih nekoliko sezona ta razlika ponekad izgledala i po deset bodova. Stvari su se očito promijenile.

Nakon nekoliko godina borbe u vrhu kluba Zvezda je konačno počela vraćati stari sjaj. Prošlog ljeta je za predsjednika došao Vladan Lukić, a za trenera je postavljena jedna od pet Zvezdinih zvijezda, Vladimir Petrović Pižon. Jesen je na Marakani bila mnogo bolja nego prethodna sezona. Doveden je veliki broj mladih igrača koj eje Petrović uspio ukomponovati i na kraju s njima uzeti jesenju titulu.

Glavni igrači kluba, Ninkov, Jevtić, Perović, Bogdanović, Savio, Vilotić, te najveća zvijezda kluba Dejan Lekić ostali su u klubu, što je najbolja vijest za Delije. U ovom prelaznom roku na Marakanu su stigli Marko Mugoša (Borac Čačak), Miloš Trivunović (Javor) i Nikola Mikić (Napredak). Petrović ima dobar sastav na raspolaganju i nema sumnje da će Zvezda do posljednjeg kola voditi borbu za naslov s Partizanom.

Ono što je Zvezda imala ljetos, to je Partizan imao ove zime. Izbori za vlast u klubu protekli su u velikoj borbi Đurića koji j eostao predsjednik i Save Miloševića koji je imao samo jedan glas na škupštini (sam za sebe glasao). Goran Stevanović je pokazao da je veliki trenerski potencijal, ali je ove zime imao velikih problema oko igrača, neki su se čak i potukli na pripremama.

Partizan nije mnogo mijenjao sastav. Klub je napustio mladi veznjak Adem Ljajić, a klub je otpisao Gorana Gavrančića i Nenada Đorđevića. U Humsku se vratio bivši kapiten Saša Ilić, a iz kulskog Hajduka je stigao odlični ljevak Aleksandar Davidov. Moreira, Diara, Cleo, Petrović, Fejsa, Tomić, Božović, Krstajić i ostali sigurno su najjači tim lige, ali ako se ne uspiju riješiti loše atmosfere u klubu, teško će nadoknaditi tri boda zaostatka za Crvenom Zvezdom.

Velika borba se očekuje za treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Razlika između trećeplasirane Vojvodine i desetog Hajduka je samo sedam bodova. Ipak, najveća bitka se očekuje između Vojvodine i OFK Beograda koji su trenutno poravnati na tabeli. Vojvodina je ostala bez mladog Danijela Aleksića, ali je dovela Nemanju Bilbiju. U klubu su ostali Mrđa, Tadić i Vuličević, tako da nisu mnogo izgubili.

Romantičari s Karaburme su trenutno na četvrtoj poziciji s ambicijama da napreduju za jedno mjesto. Glavni igrači kluba su Bosanci, Petar Jelić i playmaker oko koga se vrti igra tima s Karaburme, Veseljko Trivunović. Nikola Simić je ostao u klubu, tako da nisu ništa izgubili.

Spartak se konačno vratio u vrh srbijanskog fudbala, dok Jagodina polako postaje pravi fudbalski centar. Glavna zvijezda kluba je Perica Ognjenović, bivši igrač madridskog Reala. Njima uz bok je Javor čiji dres nose Dino Čaković, te nekadašnji potencijalni reprezentativac naše zemlje Nenad Stojanović, inače nekad najbolji strijelac Premijer lige.

U Smederevu imamo golmana Željka Kuzmića, brat Nenada Stojanovića, Boban je u čačanskom Borcu, dok je jedan od glavnih igrača kulskog Hajduka Aleksandar Jovanović, bivši mladi reprezentativac naše zemlje. Najveće šanse za opstankom ima Napredak u čijim redovima su naši Ognjen Vranješ i Ilija Ristanić. Trojica naših igrača igraju u Radu, Aleksandar Kosorić, Boris Savić i Igor Božić.Mladi reprezentativac Nebojša Pejić je u BSK Borči, dok Čukarički našeg trenera Sime Krunića ima male šanse da ostane u ligi. U Čukaričkom je i mladi Nenad Kiso.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.