Zvezda iskoristila remi Partizana

JSL, 27. kolo

Zvezda iskoristila remi Partizana

Edmir Škorić

Nogometaši Crvene zvezde ostvarili su pobjedu u posljednjem susretu 27. kola Jelen Superlige Srbije. Na Marakni je s 2:1 poražen Rad.

Ova pobjeda "zvezdaša" dobija na težini kada se zna da je Partizan danas remizirao na gostovanju kod Javora (1:1) za kojeg je sjajno branio bivši bh. reprezentativni golman Nemanja Supić.

Zvezda je prva stigla u vodstvo. Brazilac Cadu pogotkom u 18. minuti donio je slavlje na Marakani. Na 2:0 povisio je Kaluđerović u samom finišu utakmice, a Jovančić na kraju uspio ublažiti poraz gostiju.

Crvena zvezda sada ima tri boda manje od vodećeg Partizana, te svakako prvenstvo Srbije nije završeno, iako je Partizan u prednosti u završnom dijelu sezone.



JSL, 27. kolo:

Crvena zvezda - Rad 2:1 (Cadu 19, Kaluđerović 89/ Jovančić 90)

Crvena zvezda: Bajković - Ninkov, Adi, Ćosić, Tošić - Isah, Lazović, Kadu, Koroman, Borha - Kaluđerović; Trener: Robert Prosinečki.

Rad: Borjan - Pantić, Ranđelović, Delić, Milivojević - Raspopović, Mitorvić, Kojić, Leković - Andrić, Jovančić; Trener: Marko Nikolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije