Zvezda ispustila dva boda u završnici

JSL, 7. kolo

Zvezda ispustila dva boda u završnici

Edmir Škorić

Šest susreta 7. kola srbijanske Jelen Superlige je već završeno. Crvena zvezda je u samoj završnici primila pogodak i na kraju remizirala sa Radničkim (1:1).

Bio je to 18. međusobni duel Crvene zvezde i Radničkog. Domaćin je bio favorit, no još jednom se potvrdila teza da favoriti uvijek ne pobjeđuju.  Lazović je doveo Zvezdu u vodstvo u 61. minuti, ali je Živadinović u 90. minuti pogodio za veliko slavlje gostiju iz Kragujevca.

Novi Pazar je uspio osvojiti bod na gostovanju kod Borče (2:2). Uvjerljiva je bila Jagodina, koja je u Subotici s visokih 4:0 deklasirala Spartak, a Rad je Hajduk u Kulu ispratio sa tri gola u mreži (3:0).

U duelu Borca i Metalca nije bilo pogodaka, dok je Sloboda PS s 2:1 slavila u Smederevu.

JSL, 7. kolo:

Rad - Hajduk 3:0 (Milivojević 55, Kojić 67, Stoiljković 81)
Borac - Metalac 0:0
Borča - Novi Pazar 2:2 (Vignjević 73, Kajević 84/ Stojičić 26 - ag, Mugosa 62)
Smederevo - Sloboda Sevojno 1:2 (Ceran 63/ Kasalica 21, Galvao da Silva 36)
Spartak Subotica - Jagodina 0:4 (Mudrinski 6, 25, Otašević 48 - ag, Stojanović 90)
Crvena zvezda - Radnički 1:1 (Lazović 61/ Živadinović 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.