Zvezda nadigrala Vojvodinu i vratila vrh

Jelen Superliga Srbije, 21. kolo

Zvezda nadigrala Vojvodinu i vratila vrh

Edmir Škorić

Pobjedama Crvene zvezde nad Vojvodinom i Rada nad Javorom danas je kompletirano 21. kolo srbijanske Jelen Super lige.

Rad i Javor su odigrali jednu rasterećenu utakmicu, obzirom da se i jedni i drugi nalaze u zlatnoj sredini. U takvoj igri najviše su uživali gledaoci, pa je postignuto pet golova. Rad je slavio sa 3:2, iako su gosti poveli u 24. minuti preko Stojakovića. Kaluđerović je iz penala poravnao rezultata, a autogolom Milovanovića Rad je početkom drugog dijela poveo sa 2:1. Drugim svojim golom Kaluđerović je povisio na 3:1, a konačnih 3:2 postavlja Račić desetak minuta prije kraja.

Crvena zvezda je na Marakani nadigrala ekipu Vojvodine u derbiju 21. kola. "Crveno-beli" su na kraju slavili sa 3:0. Dva gola postigao je Lekić, dok je treći pogodak postigao Miloš Trifonović. Bio je to prvijenac Trifonovića u dresu beogradskog kluba.

Zvezda se ovom pobjedom vratila na prvo mjesto, sa dva boda ispred ljutog gradskog rivala Partizana.

Jelen Superliga Srbije, 21. kolo:
Rad - Javor 3:2 (Kaluđerović 28 - pen, 66, Milovanović 47 ag./ Stojaković 24, Račić 82)
Crvena zvezda - Javor 3:0 (Lekić 14, 33, Trifunović 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.